Бидэнтэй нэгдэх

Чөлөөт бүс

Хүнсний харшлын шинж тэмдэг

Огноо:

,

Сэтгүүлч:

Ямар нэгэн хүнсийг хэрэглэсний улмаас хүний дархлаа тогтолцоо зохисгүй, хэтрүүлсэн урвал үзүүлэхийг хүнсний харшил гэнэ. Хүнсний харшил үүссэн тохиолдлын бараг 90 хувийг дараах хүнсний бүтээгдэхүүн үүсгэдэг.

Эх сурвалж:  Нийгмийн эрүүл мэндийн үндэсний төв

Дэлгэрэнгүй унших
сурталчилгаа

Сэтгэгдэл

Чөлөөт бүс

Хүүхдийн дархлаа сэргээх цэгэн иллэг...

Огноо:

,

Хүүхдэд зохистой идээ, унд, явдал мөрийг дадуулах нь маш чухал. Хүүхэд, хөгшин хүн хоёр маш их ядардаг талаар уламжлалт анагаах ухааны ном сударт бий.

- Нэг нь өсөж яваа махбод, нөгөө нь өтөлж яваа махбод. Хүүхэд насанд бие махбодын эд, эрхтэн бүрэлдэн томорч, өсөж төлжих үйл явц эрчимтэй явагддаг.

- Эд эрхтнүүд өсөж хөгжих явцад хүүхэд маш их ядардаг учраас зөв хооллож, зөв зохистой амрааж байх хэрэгтэй.

- Хүүхдээ элдэв өвчнөөс урьдчилан сэргийлэх энгийн арга нь хүүхэддээ цаг гаргаж нуруу, гар, хөлийг нь шар тоё, сүүлний тосоор тосолж, иллэг хийж, тайвшруулаад унтуулж амрааж байх нь хүүхдийн дархлаанд маш сайн нөлөөтэй юм.

Дэлгэрэнгүй унших

Чөлөөт бүс

Бүтэн нойрны ач тусыг та мэдэх үү?

Огноо:

,

Олон улсын судалгаагаар бага болон өсвөр насны хүүхдийг 21.00-22.00 цагийн хооронд унтуулсанаар ачаалал даах чадвартай, тэвчээртэй, ой тогтоолт сэтгэн бодох чадвартай, сэргэлэн цовоо, бүтээмжтэй болж өсдөг байна.

Сургууль амарсан эдгээр өдрүүдэд хүүхдийнхээ бүтэн, чанартай унтуулж, дархлааг нь дэмжээрэй.

Дэлгэрэнгүй унших

Чөлөөт бүс

Аарц махнаас илүү уураг агуулдаг

Огноо:

,

Өвлийн улиралд хүний биеийн дархлаа суларч вирус, нянгийн халдвараар үүсэх томуу, томуу төст өвчлөл нэмэгддэг. Энэ үед дархлаагаа сайжруулах тэжээллэг хоол хүнс хэрэглэх шаардлагатай.

Бидний уламжлалт хүнс болох аарц нь дархлаа сайжруулж ханиад томуунаас урьдчилан сэргийлэхэд онцгой ач холбогдолтой хүнс юм.

Аарц нь махнаас ч илүү уураг агуулдаг. Түүний хуурай бодисын 50 хувь нь уураг байдаг. Ялангуяа Казейн хэмээх үл орлогдох амин хүчлээр баялаг уураг агуулдаг /нянгаас хамгаалах Т-эс бий болоход оролцдог/ бөгөөд цус төлжүүлэх, биеийн эсэргүүцэл сайжруулах, зарим хорт бодисыг саармагжуулах үйлчилгээтэй.

Мөн С, А, В1, В2, Е, РР аминдэм, Са, Р зэрэг эрдэс бодисыг агуулж байдаг.

Халуун аарц ууснаар биеийн дулаан нэмэгддэг. Ингэснээр дархлааны эсүүдийн үйл ажиллагааг идэвхжүүлдэг. Халуун аарцанд шар тос нэмснээр А, Д, Е аминдэмээр баяжуулах боломжтой.

Аарцыг сүрьеэ, цусны даралт ихсэх, зүрх судасны өвчтэй хүмүүс, жирэмсэн эхчүүд, хөхүүл, бага насны хүүхэд түлхүү хэрэглэх хэрэгтэй.

100 гр аарцанд 23.9 гр уураг, 17 гр тос, 2 гр нүүрс ус, 150 мг кальци агуулдаг. Сүү цагаан идээг хэрэглэхдээ махан хоолноос 2-3 цагийн өмнө, эсвэл дараа нь хэрэглэх нь тохиромжтой.

НИЙГМИЙН ЭРҮҮЛ МЭНДИЙН ҮНДЭСНИЙ ТӨВ

Дэлгэрэнгүй унших
сурталчилгаа
Тод мэдээ2023/02/02

Компанийн засаглалын тогтолцоог системийн инженерчлэлийн аргаар бэхж...

Тод мэдээ15 цаг 59 минут

Хог тээвэрлэлтийг уртасгасан цагаар зохион байгуулна

Тод индэр16 цаг 4 минут

Г.Занданшатар: Хөдөө аж ахуйд суурилсан өрхийн үйлдвэрлэлийг хөгжүүл...

Тод мэдээ16 цаг 6 минут

Япон улсаас Монгол Улсад жуулчин хүлээн авдаг тур компанийн төлөөлөл...

Тод мэдээ16 цаг 9 минут

ЗТХЯ: Хамтарсан зохицуулах хорооны хурал боллоо

Тод мэдээ16 цаг 15 минут

Монголбанк: Нэгдүгээр сард 519.8 кг үнэт металл худалдан авлаа

Тод индэр16 цаг 21 минут

Зудын эрсдэл, нөлөөллөөс хүүхэд багачуудаа хамтдаа хамгаалцгаая

Тод мэдээ16 цаг 25 минут

УИХ-ын гишүүн Ж.Чинбүрэн БНСУ-ын Үндэсний сүрьеэгийн нийгэмлэгийн тө...

Өнөөдөр16 цаг 27 минут

Улаанбаатарт өдөртөө 11 хэм хүйтэн

Өнөөдөр16 цаг 33 минут

Үс шинээр үргээлгэх буюу засуулбал жаргал ирнэ

Тод мэдээ2023/02/02

ЗГ: Инновацын төсөл хэрэгжүүлэгчдэд хөнгөлөлт, чөлөөлөлт эдлэх болом...

Тод мэдээ2023/02/02

ЗГ: “Засгийн газрын хэрэгжүүлэгч агентлаг-Хөрөнгө оруулалт, ху...

Санал болгох